Автоматична коробка передач: як зберегти її здоровою

13 февраля 2020 г.

 

Дехто вважає АКПП зручнішими, ніж механічні коробки передач. Але автомати потребують значно більше грошей, якщо настає необхідність ремонту. Як зменшити ймовірність поломки?

Найчастіше автоматичні коробки виходять з ладу через витікання масла. Це трапляється якщо пошкоджено корпус агрегату або прокладку. Невеликий витік можна не помічати протягом довгого часу. Це може призвести до несправності передач. Наявність течі – достатньо серйозна причина, щоб звернутися на СТО. При цьому заводити автомобіль – не рекомендується.

Передачі під час їзди повинні перемикатися плавно. Стуки, удари говорять про те, що є пошкодження механізму, або настав час поміняти масло. Знову ж таки, довготривала поїздка, в такому разі, може стати не на користь для АКПП.

Якщо на панелі приладів індикатор несправності двигуна, це також може свідчити про несправність коробки передач. Справжню причину може виявити тільки спеціальна діагностика.

Взагалі, головний підхід при експлуатації АКПП – це регулярні перевірки, своєчасне обслуговування та не намагатись будь-якою ціною їхати своїм ходом, коли коробка почала подавати ознаки аномального функціонування або було виявлено протікання. Це може призвести до великих грошових витрат.