Як підготувати автомобіль до літнього сезону

7 июня 2018 г.

 Зимові умови експлуатації не пішли на користь вашому автомобілю і на почату літа він, як ніколи, потребує уважного ставлення. Найбільш правильна відповідь на питання «як підготувати автомобіль до літа» – витратити час на профілактику, щоб потім не довелося витрачати гроші на ремонт.

 

Перше, що звичайно треба робити щовесни, це змінити зимові покришки на літні. Виняток – якщо у вас всесезонна гума. Після демонтажу слід ретельно промити колеса зсередини і зовні, і просушити, тільки після цього можна укладати їх на зберігання. Далі, потрібно зробити повний огляд вашого автомобіля.

 

Як підготувати автомобіль до літа? Почнемо по порядку. В автомобілі одна з найважливіших – це гальмівна система. Це той випадок. коли краще перестрахуватися. Якщо ви не автослюсар, то з питання профілактичного огляду гальмівної системи краще звертатися до професіоналів.

 

Автомобільний акумулятор так само сильно страждає від зимових температур. Однієї підзарядки від генератора зазвичай буває недостатньо, тому акумулятор слід зарядити від спеціального пристрою.

 

Підвіска автомобіля теж потребує уваги. Взимку втрачається мастило, а це веде до швидкого зношування вузлів підвіски.

 

 

 

Тепер прийшла черга двигуна. Коливання температури в зимній період йому теж не на користь. Під впливом холоду полімерні матеріали стають крихкими. Тому підготувати автомобіль до літа повністю неможливо без огляду двигуна. Загляньте під капот, чи всі пластикові та гумові деталі цілі та неушкоджені. Якщо виявилися патьоки, значить ви не помітили якусь тріщинку. Щоб уникнути більш серйозних поломок в майбутньому, проведіть повний профілактичний огляд.

 

Як підготувати автомобіль до літа? Навіть початківці-автолюбителі в курсі – потрібно змінити масло. Для чого це потрібно? Зимове і літнє масло розрізняються ступенем в\язкості. Відповідно, зимове не так ефективно буде охороняти деталі двигуна від тертя. При річній температурі +25-30 градусів це може привести до перегріву двигуна. Звичайно, також міняємо і фільтри. Якщо ви зважилися зробити ці дії самостійно, необхідно злити з системи старе масло. Заняття це трудомістке і брудне, але якщо ви самостійно впораєтеся із завданням, можете вважати, що на питанні “підготувати автомобіль до літа” вам вдалося заощадити. Знову ж таки, ці навички вам і при підготовки машини до зими стануть в нагоді. Гальмівна рідина автомобіля не потребує сезонної заміни, але у неї є певний термін служби. Тому, якщо вважаєте, що вже пора, замініть і гальмівну рідину, користуючись нагодою.

 

Потім переходьте до кузова автомобіля. Всі подряпини і відколи, які ви встигли отримати за зиму, за літо перетворяться на повноцінні іржаві плями. Тому для початку автомобіль потрібно вимити. Після чого оглянути його на предмет механічних пошкоджень, і при виявленні, зафарбувати їх. До речі, це не так складно зробити самостійно. Зараз у продажу є автоемаль в балончиках практично всіх кольорів. Знадобиться також дрібна шкурка і грунтовка. 

 

Якщо у вашому автомобілі є кондиціонер, зараз саме час подбати про його зарядку. Влітку він вам дуже стане в нагоді. Як бачите, правильно підготувати автомобіль до літа не так вже й складно. Ви витратите час на профілактику, але заощадите гроші на ремонті.

 

Оберіть для себе найкращі літні шини