Чому зимовий сезон для водіїв наступає раніше

14 ноября 2019 г.

 

Наступного тижня в деяких регіонах України обіцяють заморозки. Вночі температура знизиться нижче нуля. Це означає, що ось-ось настане той самий період, коли кількість ДТП збільшується на порядок. Основна причина колапсу – це водії, які не встигли змінити літні шини на зимові.

Навіщо взагалі їх міняти?

Їзда на літніх шинах взимку просто небезпечна. Літній протектор добре справляється з поїздками по асфальту в теплу пору року і з відведенням води. У покришок цього типу немає шипів, і вони втрачають зчеплення, потрапляючи на ожеледь. Гумова суміш, з якої зроблена така шина, стає м'якою в теплу погоду, але твердіє при мінусовій температурі, через що погіршується контакт шини з поверхнею дороги.

Сніг ще не випав, і до нього далеко! Хіба вже треба поспішати?

Поспішати треба! Лід та сніг – це ще не всі причини. Літні і зимові шини розраховані на експлуатацію в різних температурних режимах. Гумова суміш, з якої роблять літні покришки, відмінно переносить спеку, але не справляється зі снігом, льодом і загальним зниженням температури (шини ковзають, гірше розганяють і гальмують автомобіль). У зимових шин все навпаки: вони добре відчувають себе на холоді (в тому числі, на сухому асфальті), але влітку швидше зношуються і не зможуть забезпечити точну керованість. Малюнок протектора зимової шини містить більше ребер, кутів та особливих прорізів (ламелей), які покращують зчеплення на дорозі. Але влітку всі ці елементи тільки заважають керуванню.

Як зрозуміти, коли пора ставити зимові шини?

Цей момент треба відслідковувати не за календарем, а за погодою. Якщо середньодобова температура повітря опустилася нижче +7°C , пора вирушати на шиномонтаж.

Якщо ви ще не придбали зимові шини, то замовити їх або отримати консультацію фахівця можна на сайті компанії Гараж за посиланням https://www.garazh.ua/tires/zimnie

Також, телефонуйте нам за номерами:

067 109 67 33.

099 109 67 33.

073 109 67 33.

044 221 21 02.