Continental захищає компоненти і виробництво від хакерських атак

21 июня 2018 г.

 Технології кібербезпеки захищають системи і важливі компоненти, що відповідають за безпеку транспортних засобів, від атак хакерів.

В рамках подальшого розширення компетентності в розробці технологій автомобільної кібербезпеки концерн Continental придбав ізраїльський стартап Argus Cyber Security Естерсунд/Арвідсьяур, Швеція, 31 травня 2018 року. В результаті глобального поширення цифрових технологій розширення можливостей підключення і впровадження автоматизованого водіння означає, що автомобілі стають складовою частиною всесвітньої мережі. Разом з тим автомобілі вже сьогодні стають потенційним об\єктом для хакерських атак, тому актуальною проблемою автомобільної галузі є забезпечення захисту інформації та важливих компонентів, що відповідають за безпеку. Необхідно захистити транспортні засоби від атак хакерів, зокрема, важливі для безпеки компоненти, такі як, наприклад, гальмівна система. Для реалізації концепції безаварійного водіння Vision Zero важливо, щоб автомобілі могли взаємодіяти з один з одним і з інфраструктурою, наприклад, по цифрових каналах зв\язку. І потенційно це відкриває двері хакерам, а значить, цифрові системи повинні бути не тільки надійними і функціональними, але і стійкими до можливих зовнішніх атак. У зв\язку з цим технологічна компанія Continental використовує технології кібербезпеки для захисту від можливих атак хакерів – як важливих для безпеки компонентів автомобілів, так і виробничих підприємств.

 

 

Технологія криптографічних процесів для забезпечення безпеки була вперше впроваджена в новітню гальмівну систему MK C1, в якій функції активації гальм, підсилювача гальмівного приводу і системи управління (ABS і ESC) об\єднані в одному компактному полегшеному модулі. У порівнянні з традиційними системами MK C1 відрізняє підвищена ефективність, менша вага і компактність.

Чим ширше можливості підключення і чим більше в автомобілі необхідних для цього інтерфейсів, тим вище ризик хакерських атак. Хакерами рухають найрізноманітніші мотиви: зацікавленість в даних, корисливість і прагнення підірвати чиюсь репутацію – це можливі, але не єдині причини. У відповідь Continental зміцнює всі можливі для атаки напрямки, впроваджуючи рішення в області кібербезпеки на безлічі рівнів: перший рівень являє захист компонентів окремих електронних систем, другий – комунікацій між системами всередині автомобіля, третій – зовнішніх інтерфейсів, а на четвертому рівні забезпечується захист даних зовнішньої взаємодії від крадіжки і маніпуляцій. Також цей рівень включає хмарні і серверні рішення. Тепер наші пропозиції поповнилися різноманітними комплексними рішеннями, розробленими компанією Argus Cyber Security – експертом в області забезпечення кібербезпеки автомобілів, нещодавно придбаної концерном Continental.

Індивідуальні ключі безпеки для максимального захисту

Всі майбутні продукти Continental, в тому числі MK C1, будуть оснащені криптографічного функцією створення ключів безпеки. Ці ключі генеруються для кожного продукту окремо, що забезпечує максимальну безпеку: навіть якщо один автомобіль зламаний - інший як і раніше під захистом. «Ключі, які служать для різних операцій, не можна прочитати ззовні, точно так само як PIN-код вашого смартфона», - пояснює Денніс Кучці (Dennis Kutschke), керівник програми кібербезпеки Continental.

Діючи на випередження

Фахівцям Continental доводиться відстежувати десятки систем, хакерам досить знайти одне-єдине слабке місце. «Це нескінченна гонка між тими, хто хоче захистити системи, і тими, хто прагне їх зламати. Тому в разі виявлення уразливого місця дуже важливо діяти якомога оперативніше », - підкреслив Кучці.

Виходячи з цих міркувань, Continental впровадив систему реагування на інциденти - додатковий рівень безпеки, що забезпечує миттєву реакцію в разі реальної атаки. Спільно з Elektrobit фахівці в області безпеки підготували комплексне рішення для бездротового оновлення програмного забезпечення. Мільйони автомобілів моментально отримають новітню версію системи безпеки без необхідності відвідування сервісного центру. Це важливий крок на шляху реалізації стратегії Vision Zero – майбутнє без смертельних випадків, травматизму і аварій. Також Continental використовує свої ноу-хау для підтримки виробників оригінального устаткування за всіма пов\язаними з кібербезпекою напрямками.

Купить шины Continental