Continental розробляє шини з функцією самопідкачки

16 июля 2019 г.

 

У майбутньому тиск в шинах легкових автомобілів можна буде регулювати без прямого контакту. В рамках дослідницького проекту під назвою The Intelligent Tyre компанія Continental працює над створенням шин, які можна буде, наприклад, додатково накачати для використання на треку, а потім знизити тиск перед поверненням додому, і для цього не буде потрібне спеціальне обладнання.

«Ми вважаємо, що шини в майбутньому повинні будуть адаптуватися до мінливих дорожніх умов, – розповів інженер Continental Крістоф Бергер (Christoph Berger). – Сьогодні необхідно вибирати, які шини купити – спортивні, позашляхові або підвищеної комфортності, але в майбутньому вони зможуть підлаштовуватися під умови експлуатації та вимоги водія».

За словами пана Бергера, взаємодія шини з дорогою в плямі контакту залежить від рівня тиску, і зараз для його зміни доводиться зупинятися. У той же час нова розробка Continental дозволить збільшувати або знижувати тиск в будь-який момент, наприклад, якщо змінилася завантаженість автомобіля або дорожні умови.

На виставці TechWeek в Ганновері компанія представила експериментальні колеса, всередині трьох з п'яти спиць яких встановлені: невеликий компресор, блок управління і акумулятор, що живить насос. Пан Бергер відзначає, що нова система здатна витримувати відцентрові зусилля на швидкості (хоча він відразу додав, що для «Вейрона» вона точно не підійде), а в майбутньому, обладнання, встановлене безпосередньо в колесі, стане менше. «Диск з акумулятором – це лише прототип, і згодом батареї тут не буде, – розповів він. – Ми хочемо, щоб енергія передавалася бездротовим способом».

В даний момент системи централізованої підкачки коліс вже використовуються на різній спецтехніці. А коли з'явиться подібне рішення для легкових автомобілів – поки залишається невідомим.

Відвідайте наш сайт і підберіть шини Continental, які максимально підходять для вашого автомобіля та під ваш бюджет.

Переходьте за посиланням: https://www.garazh.ua/tires/continental.

Або зателефонуйте нам за номерами:

067 109 67 33.

099 109 67 33.

073 109 67 33.

044 221 21 02.