Freedonia прогнозує зростання шинного ринку

29 декабря 2015 г.

Згідно зі звітом дослідницької фірми Freedonia Group Inc., найвищі темпи зростання – більше 5% продемонструють локальні ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Центральної, Латинської Америки і Африки, Близького Сходу.

Обсяги продажів в 2019 році підійдуть до позначки в 3 млрд. одиниць, а вартість цих шин буде щорічно збільшуватися на 7 відсотків і до кінця десятиліття досягне $ 258 млрд.

На думку аналітиків з Freedonia Group Inc., Азіатсько-Тихоокеанський регіон, який вже поглинає більше половини світового виробництва шин, буде лідирувати на глобальному ринку в найближчі роки із середнім річним приростом в 5.8 відсотків і досягне до 2019-го обсягу в 1640000000 одиниць. Китай, на частку якого припадало майже чверть світового попиту шин в 2014 році, буде залишатися одним з найбільш швидко зростаючих національних ринків.

Попит шин в Африці, Близькому Сході і в Латинській, Центральній Америці буде рости на 5,6 і 5,3 відсотка відповідно – 156 млн. І 179 млн. одиниць.

Північна Америка та Західна Європа, другий і третій за величиною регіональні ринки, будуть зростати кожен тільки на 1 відсоток на рік до 2019 року, досягнувши позначки в 476 млн. І 389 млн. одиниць відповідно.

Східноєвропейський попит покаже щорічне зростання на 3 відсотки в рік і до 2019-го сягне обсягу в 169 млн. одиниць.

На думку аналітиків з Freedonia Group Inc., світовий шинний ринок до кінця десятиліття вийде на позначку в 3 млрд. покришок щорічно.

Фірма Freedonia Group Inc пояснює, що засновує свої прогнози зростанням регіональних шинних ринків на збільшенні доходів у країнах, що розвиваються, які, в свою чергу, будуть стимулювати зростання кількості транспортних засобів в експлуатації, що і призведе в результаті до збільшення попиту на шини.

Більш високі рівні доходу і розширення економічної активності сприятимуть збільшенню середнього річного пробігу автомобіля, що теоретично форсує зростання змінного ринку. Проте, збільшення пробігу буде частково компенсовано підвищенням якості шин, у тому числі продовженням терміну їх служби, що кілька знизить частоту зміни гуми, відзначає Freedonia.

Шинний ринок для дорожніх автомобілів залишиться найбільшим і складе дві третини (67%) від загального числа в 2019 році. Ще 18% припадуть на мотошини і 13% – на шини для будівельної, кар\єрної, позашляхової спецтехніки. Решта 2% за собою зарезервувала аерокосмічна промисловість.

Купить шины