Pepper – робот-гуманоїд продає шини Dunlop

31 декабря 2015 г.

Робот Pepper став першим шинним «електронним продавцем-консультантом» і в компанії Sumitomo займається реалізацією продукції Dunlop. Робот приступив до виконання своїх обов\язків 19 грудня в міському торговому центрі Касіва, префектура Тіба. Sumitomo відзначає підвищений інтерес клієнтів до нового службовця і має намір використовувати його таланти під час своїх презентацій і рекламних компаній.

Робот був створений компанією Softbank в 2014 році в якості «електронного компаньйона» і здатний підтримувати нескладну бесіду, розпізнаючи людські емоції. Як виявилося, комп\ютеризованим гуманоїдам цілком під силу повністю замінити людину в певних професіях. Так, з лютого цього року Pepper поступив на роботу в довідкову службу Токійського аеропорту, а влітку кілька моделей робота закупили японські музеї, де він виконує функції гіда і екскурсовода.

Зараз компанія Softbank пропонує вже кілька модифікацій робота з різним програмним забезпеченням. Варто Pepper відносно недорого - від ¥ 198,000 ($ 1,600) в Японії.

Цікаво, що першу тисячу примірників робота продали менш, ніж за хвилину зі старту продажів.

Купить шины Dunlop