Pirelli може створити «розумні» шини для Formula 1

9 августа 2018 г.

 Компанія має намір в майбутньому використовувати свої технології «розумних» шин для болідів F1. Pirelli вже пропонує покупцям цивільні «розумні» шини, виконані за технологією Connesso. Але, як зазначив спортивний директор компанії Маріо Ізола (Mario Isola), на адаптацію цієї технології для автоспорту буде потрібно час.

 

«Ми знаємо, що за" розумними "шинами майбутнє, і шини, які здатні "спілкуватись"з автомобілем це напрям, який ми вивчаємо вже багато років. Тому ми розробляємо датчики тощо, заявив пан Ізола. У той же час установка датчиків в гоночні шини, особливо в Formula 1, де навантаження, прискорення, енергія і температура набагато вище, ніж у випадку з дорожніми авто, є завданням, яке потрібно дуже серйозно проаналізувати».

 

 

«Розумні» шини можна використовувати для передачі інформації про знос покришок, зчеплення, температуру, тиск і т.д. Це можна демонструвати уболівальникам в режимі реального часу. І всі подібні розробки стануть в нагоді і в сегменті дорожніх шин. «Всі дані, які ми збираємо в Formula 1, дуже важливі для розробок наших цивільних шин, особливо з огляду на те наскільки деталізовану інформацію ми отримуємо в чемпіонаті», зазначив пан Ізола.

 

Одним з потенційних ризиків подібних рішень буде ймовірність розкриття інформації про налаштування болідів різних команд. «Нам потрібно буде стежити за тим, щоб не розкрити ніяку конфіденційну інформацію, визнав пан Ізола. У той же час, ми зможемо отримати дані, які зроблять гонки цікавіше для глядачів. У будь-якому випадку впевнений, що це в першу чергу технічне питання. Нове рішення повинно підвищувати рівень безпеки, оскільки датчики для дорожніх шин покликані в першу чергу робити їзду безпечніше і попереджати, якщо шина занадто зношена і т.д. Вся зібрана датчиками інформація корисна для водіїв цивільних автомобілів, а в автоспорті це буде ще цікавіше».

 

Купить шины Pirelli