У 2022 році Lexus випустить динамічний електрокроссовер

12 июля 2021 г.

 

Про те, що в 2022 році Lexus випустить новий електромобіль виробник оголосив ще в травні цього року. До середини десятиліття компанія готує десяток електрифікованих новинок.
 

Це буде серійне втілення концепту LF-Z Electrified, який дебютував в березні. Побудують його на платформі e-TNGA, яку розробили Toyota і Subaru. Разом з цією архітектурою «Лексус» отримає доступ до ряду нових технологічних рішень, які, як очікується, допоможуть йому збільшити обсяги продажів.

За розмірами електромобіль Lexus буде з новий NX, але по дизайну і характеристикам це принципово інша, більш динамічна модель.

Серійний варіант Lexus LF-Z повинен отримати в стандартній комплектації повний привід з системою розподілу тяги Direct4 і управління «по дротах» без механічного зв'язку між кермом і колесами. Салон виконають в стилі вищезгаданого NX другого покоління.

В цілому, Lexus готує до 2025 року 10 електрифікованих новинок. У їх число можуть увійти: спадкоємець хетчбека CT 200h, а також модель на паливних елементах – в дусі Toyota Mirai. Судячи з чуток, які з'явилися трохи раніше, такою силовою установкою можуть забезпечити новий GS.