Як підготувати авто до зими

4 октября 2018 г.

Жовтень-листопад – це найкращий час для водіїв, щоб приготуватися до зустрічі зими та купити зимові шини. Деякі пункти підготовки – звичайні рекомендації, інші – жорстка необхідність, без якої сідати за кермо небезпечно.

Наслідки їзди на літній гумі взимку:

Занесення авто на поворотах;

Ризик опинитися на зустрічній смузі;

Юз коліс в ожеледицю;

Втрата впевненого кермування;

Труднощі з підйомом в гору та інше.

Якщо вчасно купити зимові шини, можна успішно вирішити ці проблеми. Замовляти краще у перевіреного постачальника, який може запропонувати, при необхідності, сезонне зберігання гуми. Така послуга є в магазині Garazh. Добре, коли надійні покришки заздалегідь замовлені і чекають установки. Дисципліна в цьому питанні – запорука того, що проблем на дорогах взимку буде істотно менше.

Деякі поради з підготовки до холодної пори року

Склоомиваюча рідина для бачків склоочисників на зиму замінюється на "незамерзайку". Це різноманітні суміші води і спиртів, які не дають лобовому склу і двірникам покриватися льодом.

"Незамерзайки" треба заливати при перших заморозках, якщо авто "ночує" на відкритій стоянці, а не в гаражі. В середньому, цю рідину застосовують тоді, коли температура повітря наближається до нуля, але ще не досягла його.

Перевіряємо свічки запалювання

На СТО радять водіям замінювати свічки кожні 10-15 тисяч кілометрів пробігу автомобіля. Виробники свічок називають цифру в 20 тисяч кілометрів. Ясно, що зустрічати зиму з наближенням до критичної позначки не варто. "Мокрі" свічки не дадуть мотору завестися в найвідповідальніший момент, а запобігти цьому досить легко, достатньо заздалегідь їх замінити.

Водій, який стежить за автомобілем і своєчасно готується до холодів, знижує ризик аварійних ситуацій на дорозі і продовжує життя машині. Почніть з зимової гуми, як радять в магазині Garazh, і вчасно проводьте заміну автозапчастин та робочих рідин. Щасти на дорозі!

Не баріться, підберіть собі зимову гуму все сьогодні, поки немає сезонного ажіотажу!

Зимові шини в магазині Garazh