Журнал Auto Bild: Тест літніх шин різного ступеня зношеності

29 августа 2019 г.

 

Німецький автомобільний журнал Auto Bild нагадує, що зношені шини істотно знижують рівень безпеки.

Знос шин може мати критичне значення для безпеки, що в черговий раз підтвердили випробування журналу Auto Bild, який протестував шини трьох моделей - Continental PremiumContact 6, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 і Michelin Primacy 4 в розмірі 225/45 R17 – в чотирьох ступенях зношеності. Тестувалися шини в новому стані, а також з глибиною протектора 5,3 і 1,6 мм.

Тести показали, що на мокрому покритті шини з мінімальною легально дозволеної глибиною канавок на великих швидкостях можуть практично не реагувати на дії водія, а при екстреному гальмуванні автомобіль зупиняється тільки через більш ніж 150 метрів. У стіну з картонних коробок машина в цій ситуації врізалася на швидкості 106 км/год, тобто наслідки цілком можуть бути фатальними. У той же час автомобіль на шинах з повною глибиною протектора загальмував через 60 метрів.

Коли гальмування здійснюється з 80 км/год, довжина гальмівного шляху виростає на 10 м, але якщо автомобіль необхідно різко зупинити при швидкості 120 км/год, гальмівна дистанція збільшується відразу в три рази, і цей фактор не можна не враховувати.

Гальмування на мокрому покритті

Не можна також забувати про ефект аквапланування, коли на високій швидкості шини «пливуть». В такій ситуації не можуть в повній мірі допомогти навіть електронні системи, такі як ESP та ABS. Випробування показали, що на зношених шинах контроль над автомобілем може загубитися вже при 63 км/год, а ця ситуація також становить реальну небезпеку для життя водія і пасажирів.

Компанія Garazh на сторожі вашої безпеки

Ми радимо регулярно перевіряти стан шин автомобіля та глибину зносу протектора. Звертайтеся до нас за консультацією та придбанням нових літніх та зимніх шин!

Continental: http://https://www.garazh.ua/tires/continental

Goodyear: https://www.garazh.ua/tires/goodyear

Michelin: https://www.garazh.ua/tires/michelin