Continental показала шину зі змінним протектором

13 сентября 2021 г.

 

На автосалоні IAA Mobility 2021 відвідувачі мали змогу побачити шину Conti GreenConcept, яка має велику частку органічних речовин у своєму складі та передбачає можливість багаторазової заміни протекторної стрічки.

Використана сировина отримана з поновлюваних джерел, або перероблених матеріалів. 35% складу шини має біологічне походження, включаючи натуральний каучук з кульбаб, силікат з золи рисового лушпиння, а також рослинні масла і смоли. Ще 17% припадає на вторсировину: сталь, технічний вуглець і поліестер для каркаса шини – з оброблених за технологією ContiRe.Tex використаних пластикових пляшок.

В технології ContiRe.Tex рециркуляція обходиться без проміжних етапів хімічної обробки, а отримана з пляшок поліефірна пряжа здатна витримувати високі механічні навантаження, яким піддаються колеса. При виготовленні комплекту з чотирьох шин, повторно використовуються 60 пластикових пляшок.

Шини Conti GreenConcept не тільки екологічніше звичайних, але і більш легкі. Експериментальна шина важить всього 7,5 кг - на 40% легше звичайної в аналогічному розмірі. А ще вона характеризується низьким опором коченню, на 24% нижче, ніж у серійних моделей подібного класу. Таким чином автомобіль з шинами Conti GreenConcept буде витрачати менше палива або електроенергії. За оцінкою розробників, запас ходу електромобіля збільшиться приблизно на 6%.

Протекторна частина шин Conti GreenConcept на 100% складається з натурального каучуку Taraxagum. Коли протектор зношується до мінімуму, на шині проступає сигнальна смуга зеленого кольору, що означає, що оболонку пора оновити. Протектор можна наносити багаторазово, до тих пір, поки каркас зберігає цілісність і відповідає вимогам виробника з безпеки.