Для чого потрібне фарбування дисків?

25 октября 2018 г.

Фарбування дисків має не тільки естетичний зміст – це, в першу чергу, їх захист від руйнівної дії корозійних процесів, завдяки чому підвищується рівень зносостійкості.

Якій фарбі віддати перевагу?

Зазвичай, на початку розбираються з видом дисків: це – литі, сталеві, штамповані або ковані. Припустимо, вони литі. Далі треба визначитися з видом фарби, яка ідеально підійде під цей вид. Найчастіше для фарбування литих дисків використовують два види фарби: порошкову і акрилову, кожна з яких має свої переваги й недоліки.

Наприклад, порошкові фарби володіють високими захисними якостями (відмінно справляються з корозією і негативним впливом різних хімічних реагентів: кислоти, солі, луги та ін.). Вони не бояться вологи, води і досить стійкі до зовнішніх механічних впливів. Однак, при всіх незаперечних перевагах, порошковий барвник має один істотний недолік – спеціальне обладнання, яке не по кишені звичайному водієві. Справа в тому, що після нанесення суміші, її необхідно закріпити, а зробити це можна лише в спеціальній камері при впливі високих температур.

Більш домашнім, гаражним варіантом, є застосування акрилової фарби, яка хоч і дещо поступається порошковій, але також дає непоганий результат, при чому трудові та матеріальні витрати зводяться до мінімуму. Так, наприклад, аерозольна фарба для алюмінієвих литих дисків, забезпечує якісний результат в найкоротші строки, та й колірна гама у неї значно ширше. Головною перевагою акрилу перед порошком, якраз і є можливість вибору більш яскравого дизайну, що дозволяє знайти різноманітні колірні рішення. З іншого боку, через меншу стійкості до впливу навколишнього середовища, такі фарби швидше втрачають свої споживчі властивості і незабаром доведеться наносити фарбу ще раз. Загалом, якщо косметичного фарбування вам буде достатньо, тоді сміливо використовуйте акрилову фарбу, тим більше, що її можна з легкістю знайти в будь-якому автомагазині. 

Для фарбування дисків також використовують рідку гуму (спірний, але до недавна, дуже популярний спосіб); звичайні автомобільні пентафталеві фарби, лаки та нітрофарби; фарбування в хром або хромування диска. При використанні рідкої гуми, нанесення матеріалу нічим не відрізняється від нанесення звичайної фарби з балончика. Головною перевагою такого виду, є властивість рідкої гуми швидко застигати, утворюючи при цьому якийсь твердий шар, що нагадує каучуковий, завдяки чому таке покриття можна зняти в будь-який момент. Що стосується колірної гамми, то вона така ж різноманітна як і у звичайних фарб, але з ціновою точки зору - матеріал значно дорожче, при чому його міцність дещо поступається акриловому покриттю. Напевно, саме ці чинники вплинули на відсутність популярності даного методу в наші дні.

Хромування дисків, або фарбування під хром – свого роду імітація хромованої поверхні. Через дорожнечу, по-справжньому провести цей процес може далеко не кожен автолюбитель, а виконують його лише професіонали спеціалізованих майстерень. Тому, домогтися зразкового результату, Вам може допомогти акрилова фарба «під хром», що володіє тими ж якостями, що і звичайна акрилова фарба, але з домішкою спеціальних добавок, що надає поверхні деяку схожість зі справжнім хромом, який наноситься гальванічним способом. Найпростіший і доступний спосіб нанесення фарби на автомобільні диски – це застосування аерозольних балончиків. Такий варіант покриття підходить, для всіх без винятку, видів дисків (титанових, сталевих штампованих, магнієвих, литих), а наявне у продажу видове і колірну розмаїтість, зможе догодити навіть самому вимогливому покупцеві. 

Компанія Garazh рекомендує для покраски дисків звертатися до наших фахівців, які зможуть зробити це на найвищому рівні. 
Фарбування дисків