Goodyear буде тестувати нові матеріали в космосі

26 июля 2018 г.

 В кінці 2018 року Goodyear має намір запустити новий експеримент, в рамках якого компанія буде вивчати формування частинок діоксиду кремнію (силики), затребуваної сировини в шинній галузі, в умовах мікрогравітації на Міжнародній космічній станції (МКС). У компанії відзначають, що отримані знання дозволять інженерам і вченим визначити, чи можливе створення нових унікальних типів осадженої силики.

 

«Goodyear завжди була першопрохідцем в тому, що стосується створення шинних технологій, пов\язаних з космосом. Наші шини були єдиними, що побували на Місяці, у нас було безліч проектів в NASA, а тепер ми починаємо ще один, заявив Ерік Міцнер (Eric Mizner), директор відділу матеріалознавства Goodyear. Нова ініціатива говорить про те, що ми прагнемо виходити за горизонти, створюючи нові технології, що дозволяють розробляти революційні продукти в інтересах споживачів».

 

 

Недавні наукові експерименти в умовах мікрогравітації продемонстрували можливість потенційно змінювати характеристики різних продуктів, і якщо проект Goodyear буде успішний, він може дозволити компанії поліпшити енергоефективність шин або вплинути на інші їх параметри. Тести в космосі будуть проводитися в рамках угоди з Центром по просуванню науки в космосі (CASIS), який управляє Національною лабораторією США на МКС.

 

«Національна лабораторія на МКС здатна надати компаніям і дослідникам можливість оцінити властивості матеріалів в умовах, які раніше були недоступні, – зазначила Синтія Буто (Cynthia Bouthot), директор з комерційних інновацій CASIS. – Те, що Goodyear має намір проводити свої дослідження на космічній станції, ще раз підтверджує бажання бізнесу мислити креативно, створюючи нові продукти і при цьому знаходячи нові способи поліпшити умови на нашій планеті ».

 

Купить шины Goodyear