Що означає маркування шин на етікетці ЄС?

24 июля 2019 г.

 

З 2012 року в Регламент Євросоюзу були введені нові норми для продажу нових шин, які повинні мати етикетки, що містять позначки класів опору коченню, зчеплення на мокрій поверхні і рівня шуму при експлуатації.

  • Низький опір коченню впливає на зниження витрат пального та об'єму викидів CO2. Ций критерій оцінюється від А до G. Якщо порівнювати експлуатацію шин двох сусідніх класів по опору коченню, різниця у витрати палива може становити близько 0,1 літра на 100 км.
  • Для безпечного водіння після або під час опадів при плюсовій температурі велике значення має сила зчеплення. Вона оцінюється за шкалою від А до F. Значення А – найкраще, а F – найгірше. Гальмівний шлях для шин класу А буде на 18 метрів коротше, ніж у класу F (класів D та G в категорії «зчеплення на мокрій поверхні» – немає). Коли авто з покришками класу А під час гальмування вже зупиниться, автомобіль на шинах класу F продовжить рухатися на швидкості майже 50 км/год!
  • Оцінка шумності відноситься до зовнішнього шуму, що створює автомобіль під час їзди. Вона представлена – як маркування у вигляді однієї, двох або трьох звукових хвиль (більше хвиль – більше значення шумності).
  • Купуючи шини, звертайте увагу – якщо одна з характеристик виглядає привабливо, це може бути зроблено за рахунок іншої категорії. Це стосується, наприклад, зчеплення з мокрою дорогою та опору коченню. Шина, яка має найвищий клас А по двох із згаданих вище категорій, може і не бути оптимальним вибором, враховуючи потреби конкретного водія.
  • При виборі нових шин спирайтеся у своєму рішенні не лише на етикетку ЄС. Таке маркування не замінює тих випробувань за багатьма критеріями, що проводять автоклуби, організації із захисту прав споживачів та інші установи. Їх регулярно публікують напередодні переходу з літніх шин на зимові, або навпаки. Вони включають в себе до шістнадцяти критеріїв, а не тільки три, що представлені на етикетці ЄС.

Зверніться до наших менеджерів і вони допоможуть вам зробити найбільш оптимальний підбір шин!

З ними можна зв'язатися за номерами:

044 221 21 02.

067 109 67 33.

099 109 67 33.

073 109 67 33.

Каталог шин https://www.garazh.ua/tires