З'явилися шпигунські фото нового електричного позашляховика BMW iX1 2022 року

12 апреля 2021 г.

 

Електричний кросовер BMW iX1 вийде в продаж наступного року, та займе місце в модельній лінійці компанії поряд із бензиновим X1.

Новинка буде не просто альтернативою позашляховику X1 з двигуном внутрішнього згоряння, але й стане новим конкурентом для таких авто, як Volvo XC40 P8 Recharge та Mercedes EQA – у невеликому сегменті електричних позашляховиків преміум-класу.

Нинішній X1 отримав «підтяжку обличчя» ще в 2019 році, а це означає, що електричний iX1 увійде до складу наступного покоління X1, яке має з'явитися наступного року. Будь-які технічні характеристики iX1 ще не підтверджені, але очікується, що нова модель базуватиметься на сильно переробленій версії поточної платформи UKL існуючого X1.

BMW вже розробив електричний варіант бази, яка є основою для автомобіля MINI Electric. Однак iX1 повинен оснащуватись системою EV наступного покоління (як це видно на iX3), надаючи доступ до двигуна потужністю 282 к.с., якщо потрібно, та акумуляторну технологію, яка повинна продемонструвати, що дальність руху EV становить більше 200 миль і перевищує показники суперників від Volvo та Mercedes.

З наступним X1 BMW прагне задовольнити якомога більшу кількість покупців, застосовуючи ту саму стратегію "Сила вибору", яку застосовуватимуть на наступних 5 та 7 серіях. Це означає, що поряд з EV будуть бензинові та дизельні м'яко-гібридні варіанти, а також повністю гібридна модель.

Як і BMW iX3 та його аналог з двигуном згоряння, чисто електричний iX1 буде виглядати майже ідентично новому X1, з єдиними помітними відмінностями – закритою решіткою радіатора, переробленою заднєю кришкою бампера без вихлопного отвору.

До 2030 року BMW прагне зменшити викиди СО2 у своєму ланцюзі моделей на 20 відсотків у порівнянні з 2019 роком, тоді як на ту саму дату планується зменшити викиди на 80 відсотків на своїх заводах та інших об'єктах.